Hi! I am no longer writing this blog. My new Finnish blog can be found at WWW.JOSEPHINESUOTMAA.COM, welcome!

Hei! Olen lopettanut bloggaamisen täällä. Uusi blogi löytyy osoitteesta WWW.JOSEPHINESUOTMAA.COM, tervetuloa mukaan seuraamaan!


Tuesday, January 1, 2013

looking back & moving forward with goals

Hello everyone and Happy New Year 2013! I wish that everyone had a blast last night, I know I did despite a few problems along the night.
I would love to share some pictures but I don't want to put anyone's face here without their approval, so if you are interested in seeing what I was wearing and so on you can find me on Instagram as @josephinejennifer!

Hei kaikki ja Hyvää Uutta vuotta 2013! Toivottavasti kaikilla oli hauskaa eilen, minulla ainakin oli vaikka muutamia ongelmia sattuikin illan ja yön aikana. 
Jakaisin mielelläni kuvia eilisestä tänne bloginkin puolelle, mutta en halua pistää tänne kenenkään kuvaa ilman  lupaa joten jos olette kiinnostuneita katsomaan mitä mulla oli päällä ja niin edelleen niin kannattaa katsoa Instagramista nimimerkillä @josephinejennifer!

Today there has been a lot of posts about resolutions and goals for the year 2013, but I decided to take a different approach to the subject by looking back at the goals I made last year.
At first I was absolutely terrified to look back at my goal list since I had no memory whatsoever about what I had promised to attempt, but after reading the post I was positively surprised on how well I managed.
The post is in my old blog which is not for public use anymore (and it's only in finnish), but I basically had 4 main goals; to put more effort to school, to save more money, find a summer job and get to a better physical shape. These are all goals that I have managed to achieve more or less - I had a well-payed summerjob, I've gotten better grades now in school than what I did last year, I've saved money for special occasions and I went to the gym for a few months. I also had some smaller goals such as going to London, to grow my hair and so on and they've all been achieved.

Basically what I'm trying to say is that when making goals or resolutions, taking smaller steps is better than making big promises and then failing at them. The little things that make you happy are great aswell!

Tänään monissa blogeissa on ollut postauksia uuden vuoden lupauksista sekä tavoitteista, mutta ajattelin lähestyä aihetta toisesta näkökulmasta palaamalla viime vuoden tavoitteisiini. 
Olin ensin aivan kauhuissani ajatuksesta että minun pitäisi katsoa vanhaa tavoitelistaani sillä minulla ei ollut minkäänlaista muistikuvaa siitä mitä lupasin tavoitella, mutta luettuani kyseisen postauksen olin positiivisesti yllättynyt siitä, miten hyvin olinkaan onnistunut. 
Tämä postaus on vanhassa blogissani mikä ei ole enää yleisön nähtävissä, mutta mulla oli periaatteessa 4 päätavoitetta; panostaa koulunkäyntiin, säästää enemmän rahaa, hankkia kesätyö sekä päästä parempaan fyysiseen kuntoon. Nämä kaikki ovat tavoitteita, joita olen onnistunut saavuttamaan enemmän tai vähemmän - minulla oli hyväpalkkainen kesätyö, olen saanut parempia numeroita kuin mitä viime vuonna, olen säästänyt rahaa erityistilaisuuksiin sekä käynyt salilla muutamia kuukausia. Mulla oli myös pienempiä tavoitteita kuten mennä Lontooseen sekä kasvattaa hiuksiani ja niin edelleen ja ne ovat kaikki toteutuneet.

Mitä yritän sanoa tällä on, että; tehdessään tavoitteita tai lupauksia, pienet askeleet ovat parempia kuin suurien lupausten tekeminen ja niiden rikkominen kun ne ovat olleetkin liian iso pala purtavaksi. Pienet onnistumiset ovat aivan yhtä kivoja kuin isot!

I found a picture collage from my last year's goals that I would love to attempt to repeat this year aswell, and it looks like this;
Löysin kuvakollaasin viime vuoden tavoitteista mitä haluan ehdottomasti yrittää noudattaa tänäkin vuonna, ja se näyttää tältä;

Photobucket

Let's not take in account the two last ones - I already found the dress of my dreams last summer, and I received it on September. I can't wait for you to see it next month (time flies so quickly, now doesn't it?)!. Also the blog goal can be ignored, since I basically started fresh last year with this blog.

Ei oteta huomioon kahta viimeistä lupausta - löysin unelmieni tanssipuvun jo viime kesänä ja se on ollut minulla kotona syyskuusta asti. En malta odottaa että pääsette näkemään sen ensi kuussa (aika menee niin nopeasti, vai mitä?)!. Blogilupauksen voitte myös unohtaa, sillä olen periaatteessa toteuttanut sen aloittamalla puhtaalta pöydältä viime vuonna tämän blogin kanssa.

Since this a clothing- and style-based blog, I would like to try to achieve 2 more goals during this year;
Koska tämä on vaate- ja tyyliblogi, haluaisin yrittää vielä saavuttaa 2 lisätavoitetta tämän vuoden aikana;

 1. To pay more attention to quality and sustainability in clothing and accessories - even if it means using more money on single clothing - this will definitely be something I will focus my energy on, cause it will be worth it in the long run!  

1. Kiinnittää enemmän huomiota laatuun ja kestävyyteen niin vaatteissa kuin asusteissakin - vaikka se tarkottaisikin sitä, että mulla menisi enemmän rahaa yhteen vaatekappaleeseen - tämä on ehdottomasti jotain mihin aion keskittää energiani sillä se tulee olevaan kaiken vaivan arvoista!

2. Evolve and try out new styles regarding clothes and fashion - this means finding new interests and styles in clothing and pulling them off bravely

2. Kehittyä ja kokeilla uusia tyylejä liittyen vaatteisiin ja muotiin - tämä tarkoittaa sitä, että löytäisin uusia kiinnostuksen kohteita vaatteissa ja myös kokeilisin niitä rohkeasti

And also another 2 more goals for my personal self - to eat more healthily and get fit and most importantly, to be more positive. I have a bad habit/characteristic of being pessimistic and maybe even cynical, so now I'm going to start a little personal project of mine that I will let you know about at the end of the year. Just wait for it.

Ja myös toiset 2 tavoitetta itselleni - syödä terveellisemmin ja päästä kuntoon sekä kaikkein tärkeintä, yrittää olla positiivisempi. Mulla on huono tapa/luonteenpiirre pessimistisyydessä ja ehkä jopa kyynisyydessä, joten aion aloittaa pienen henkilökohtaisen projektin mistä kerron teille vuoden lopussa. Odottakaa vaan!

What kind of goals or resolutions do you have?
Minkälaisia tavoitteita tai lupauksia teillä on?

P.S. This is an exceptionally lengthy post, so everyone who read it - thank you!
P.S. Tämä on poikkeuksellisen pitkä postaus, joten iso kiitos kaikille jotka sen lukivat!

3 comments:

  1. Ihana postaus Josephine! Vaik olikin normaalia pidempi, jaksoin ihan hyvin lukea, sul on kiva kirjoitustyyli. :)

    Ja pakko sekin kai on kommentoida: järkytyin äsken ku tajusin et wanhat on ens kuussa. Miten tä on menny näi nopeesti? Just vast kirjotin omaa blogiini et siihe on viis kuukautta!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos paljon Nella! :) Ja joo aika uskomatonta miten nopeasti aika kuluu, muistan itsekin kun ajattelin silloin elokuussa että "siihen on vielä puoli vuotta" :D

      Delete
  2. Mistä sä oot noi "tavoitekuvat" löytänyt, vai ootko itse ne tehnyt? :)

    ReplyDelete